Substratul de pământ. Smochinul preferă solurile cu reacţie neutră, cu un PH între 6,5 şi 7, 5. Soluri bogate în nisip şi argilă, dar şi îmbogăţite cu gunoi de grajd. Dacă doriţi să plantaţi în grădină atunci cel mai indicat este să faceţi o groapă din toamnă, de dimensiuni destul demari, măcar 80 x 80 x 80 cm, sau chiar de 100 x 100 x 100 cm, pentru a putea înlocui la plantare acest gol cu pământ de împrumut, pentru a-i da posibilitatea să se dezvolte puternic din primul an. Se poate face şi primăvara devreme această groapă, iar plantarea obligatoriu de făcut primăvara, în luna martie, maxim luna aprilie. Dacă a-ţi cumpărat o plantă la ghiveci în perioada de vară, păstraţi până la primăvara următoare în ghiveci, pentru iernare dacă il mutaţi pe timp de iarnă într-o cămară neîncălzită este de ajuns. Pe timpul iernii îşi pierde frunzişul.
Apa. Dacă îl păstraţi la ghiveci, este indicat să-l udaţi cu apă de ploaie. Pe timpul verii atenţie mare la substrat pentru că expunându-l la soare va consuma foarte repede apa din substrat, trebuie udat regulat dar fără să băltească apa pe sol.
Fertilizare. Normală ca la orice arbore fructifer, toamna îngrăşarea cu gunoi de grajd, iar în timpul vegetaţiei căteva fertilizări suplimentare este suficient. Deasemeni, dacă păstraţi planta primul an la ghiveci , aplicaţi o dată la 2 săptămâni în apa de udat căteva fertilizari pe timpul verii, până în luna septembrie, cu îngrăşăminte lichide de formula 20-20-20, chiar şi fertilizări foliare sunt binevenite.
Terenuri pentru smochin. Apa. Fertilizare
sâmbătă, martie 03, 2012
Anonim
Posted in
despre smochin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No Response to "Terenuri pentru smochin. Apa. Fertilizare"
Trimiteți un comentariu