Varza de Bruxelles are o răspândire redusă în România, deşi este o plantă cu calităţi deosebite si cu întrebuinţări diverse în gastronomie. Se cultivă de micii grădinari din satele de lângă Bucureşti. Este cultivată mult în centrul şi nordul Europei. Este o plantă bianuală care, în primul an, formează o tulpină de 50-100 cm, pe care sunt inserate frunzele lungi, peţiolate, cu suprafaţa limbului uşor încreţită şi cu marginile îndoite spre faţa superioară, în formă de lingură. Frunzele din partea inferioară a tulpinii cad cu timpul şi rămâne numai în vârf o rozetă. La subsuoara frunzelor, din mugurii axilari se formează căpăţâni mici de mărimea unei nuci, de formă sferică sau alungită. Din verzişoare se formează, în al doilea an de cultură tulpini florale, cu fructe şi seminţe asemănătoare cu cele de varză.
Varza de Bruxelles este mai rezistentă la temperaturi scăzute decâtcelelalte varietăţi, putând suporta uşor până la -10°C. Din acest motiv sepoate recolta toamna foarte târziu sau plantele pot ierna afarăîn câmp.
Cultivarea verzei de Bruxelles
joi, martie 15, 2012
Anonim
Posted in
cultura varza,
varza de bruxelles
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No Response to "Cultivarea verzei de Bruxelles"
Trimiteți un comentariu