Cum se cultivă ardeiul iute


Ardeii iuti (Capsicum annuum ) sunt plante anuale excelente pentru a fi plantate atat vara in gradina cat si ca plante ornamentale in interiorul locuintelor. In gradina, aceste plante trebuie cultivate intr-un loc insorit sau usor umbrit, la distanta de 22-30 cm una de alta. Daca sunt crescute in vase, le puteti aduce la interior inainte de primul inghet si va puteti bucura in continuare de fructele lor pe durata lunilor de iarna. Ca planta ornamentala de interior, trebuie asezata intr-un loc foarte expus luminii solare. Solul trebuie pastrat umed in mod regulat.

Ardeii iuti se cultiva din seminte. Semanati semintele in ghivece la inceputul lunii mai, astfel incat planta sa rodeasca in apropierea Craciunului. Nu acoperiti semintele, deoarece acestea au nevoie de lumina pentru a incolti. Pastrati temperatura ambianta la valoarea de 21-23 grade Celsius, iar semintele vor incolti in aproximativ 3 saptamani. Odata ce planta atinge inaltimea de aproximativ 20 cm puteti incepe ingrasarea solului cu fertilizatori.

Fructele au in comun gustul dulce si aromat, iuteala diferind in functie de soi. Unele soiuri sunt lipsite total de iuteala, altele fiind in schimb extrem de iuti putand provoca alergii si leziuni la nivelul tesutului conjunctiv.

No Response to "Cum se cultivă ardeiul iute"

Trimiteți un comentariu