Cultura de rapiţă la nivel global

Potrivit unui studiu prezentat în conferinţa de lansare a noii filiale Rapool Ring România, evoluţia producţiei de rapiţă la nivel global a fost în creştere în ultimii 50 de ani. „În ultimii 50 de ani producţia de rapiţă a crescut cu 2,24 la sută (n.r. 0,26 deca tone pe hectar). Dacă ne uităm la ultimii 20 de ani, avem creştere asemănătoare, respectiv 0,3 deca tone pe hectar. Zona europeană ocupă un loc fruntaş în zona ocupării rapiţei”, a declarat Frank Grosse, director al diviziei internaţionale din cadrul Rapool-Ring GmbH.

În Uniunea Europeană, în ultimii 50 de ani, producţia de rapiţă a fost de 0,24 deca tone pe hectar, iar în ultimii 20 de ani de 0,53 dt/ha. În ceea ce priveşte România, recolta este de 0,38 dt/an, în ultimii 20 de ani, în timp ce în Polonia de 0,54, în Marea Britanie 0,27, în Franţa 0,24, iar în Germania de 0,67 dt/ha.

No Response to "Cultura de rapiţă la nivel global"

Trimiteți un comentariu