Cultura verzei albe

Varza se cultivă în câmp deschis, adăposturi joase din plastic, sere din plastic, sere de sticlă, ceea ce asigură o eşalonare a producţiei o perioadă mai îndelungată de timp. Cea mai mare suprafaţă o ocupă varză cultivată în câmp descoperit.
Cultura în câmp se practică primăvara (10 martie - 10 iunie), vara 15 aprilie - 5 iulie) şi toamna (25 iunie - 15 octombrie). Soiurile folosite: Admiral H, Alpha Daneză
H, Tucana pentru cultura foarte timpurie; Danezadulce, Almanac pentru culturi de vară; De Buzău, Licurişcă, Măgura,Braunshveig pentru culturi de toamnă.

Producerea răsadului se face în răsadniţe, adăposturi şi sere de plastic, semănând între 20 ianuarie - 5 februarie pentru cultura timpurie,20-28 februarie pentru cultura de vară şi 1 - 10 mai pentru cultura târzie,pentru aceasta din urmă folosind brazde reci. Răsadul se repică în pat nutritiv, cuburi sau ghivece nutritive.
Plantarea are loc în perioade diferite după cum urmează: între 10-25 martie pentru soiurile timpurii, 15-20 aprilie sau 1-10 mai pentru soiurile de vară şi 25 iunie - 5 iulie pentru soiurile de toamnă. Răsadul se plantează pe teren modelat, care, în prealabil, cu 5 - 7 zile, a fost erbicidat.

No Response to "Cultura verzei albe"

Trimiteți un comentariu