Culturi premergătoare grâului de toamnă

Pentru grâul de toamnă, cele mai bune culturi premergătoare sunt cele care se recoltează timpuriu, deoarece solul se poate ara la adâncimea corespunzătoare, fără a scoate bulgări, încă din sezonul umed. Pe parcursul verii, solul acumulează apă, nitraţi etc., iar terenul se menţine curat de buruieni, până la semănat, prin diferite lucrări.
Pe măsură ce plantele eliberează terenul mai târziu (în vară şi în toamnă), condiţiile de pregătire a solului devin mai puţin favorabile; solul are mai puţină apă, arătura este mai bolovănoasă, nitrificarea este mai redusă. Indiferent de timpul când se recoltează, plantele premergătoare grâului de toamnă trebuie să lase terenul afânat, curat de buruieni, fără boli şi dăunători şi în bună stare de fertilitate.

No Response to "Culturi premergătoare grâului de toamnă"

Trimiteți un comentariu