- Incercati sa folositi numai solutii organice - incercati sa indepartati potentialele probleme care va pot determina sa folositi substante chimice.
- Alegeti un loc insorit pe care sa il puteti uda.
- Alegeti specii de rosii despre care stiti ca au avut rezultate bune in zona dvs.
- Puneti la punct un sol organic pentru a ajuta la dezvoltarea radacinilor care la randul lor sustin dezvoltarea fructelor.
- Folositi un ingrasamant organic in fiecare saptamana, pana cand plantele fac fructe. Folositi un ingrasamant pe care il puteti amesteca in sol, ce are o eliberare treptata.
- Asigurati o buna circulatie a aerului, evitand astfel aparitia bolilor. Cresteti rosiile cat se poate de departe de sol.
- Dati-le apa de care au nevoie. A le lasa sa se usuce intre irigatii face ca planta sa fie afectata ceea ce duce la o proasta crestere. Creati un strat protector sub rosii odata ce solul este cald pentru a mentine buruienile, temperatura si umiditatea la un nivel optim.
- Luati masuri treptate in eliminarea insectelor: incurajati insectele benefice, aveti grija la cele daunatoare. Daca aveti probleme mari cu daunatorii, este bine sa folositi substante organice.
- Culegeti rosiile cand au o culoare rozalie pentru ca pasarile sa nu ajunga sa le ciuguleasca.
- Pentru a prinde rosiile pe araci, inainte inveliti aracii in bumbac pentru a preveni ranirea plantelor.
- Schimbati pozitia culturii de rosii in gradina, sau schimbati solul pentru a evita in mod organic anumite boli - aceste boli pot aparea oriunde.
Sfaturi pentru cultivarea roşiilor
luni, aprilie 02, 2012
dulcik
Posted in
cultura rosiilor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No Response to "Sfaturi pentru cultivarea roşiilor"
Trimiteți un comentariu