Culturile de bonsai

Bonsaiul de interior este o planta care cere o atentie repetata si constanta. Conditiile de plantare a plantulei trebuiesc respectate pentru a putea obtine bonsaiul de forma si marimea dorita. Pentru cei care isi cresc singuri plantele, vine la un moment dat si ziua in care trebuie sa le planteze in recipiente speciale pentru bonsai.
Pe de alta parte, fiecare este nerabdator sa isi vada lastarul sau plantuta care s-a format in urma plantarii semintelor, asezata intr-un adevarat recipient frumos. Experienta de ani de zile insa, recomanda sa se astepte cat mai mult timp cu putinta inainte de a planta bonsaiul in noul recipient. Odata mutate in recipientele micute, special create pentru bonsai, plantele vor incepe sa nu se mai dezvolte, din cauza cantitatii reduse de pamant care le sta la dispozitie. Prin crestere se face referire in special la cresterea in grosime a trunchiurilor si a crengilor, acestea fiind partile pe care iubitorii de bonsai pun un accent deosebit. In sfaturile de cultivare veti gasi specificatiile pentru fiecare specie de planta, in legatura cu perioada de timp dupa care se pot muta intr-un ghiveci pentru bonsai.
Aceste sfaturi insa, nu pot reprezenta altceva decat puncte de sprijin, deoarece trebuie avute in vedere si alte aspecte, cum ar fi ingrijirea si gradul de dezvoltare al diferitelor parti componente ale unui bonsai.

No Response to "Culturile de bonsai"

Trimiteți un comentariu