Cultivarea salciei - Salcii plângătoare

Salcia plangatoare este o specie exotică, arborescentă, până la 15 m. Lujeri foarte lungi, flexibili, gălbui, glabri, lucitori, pendenţi; în tinereţe lujerii pot fi spre vârf slab pubescenţi.
Frunze lanceolate, 8-16 cm, acuminate, cuneate, fin serate, pe dos verzi-cenuşii, glabre. Amenţii apar odată cu frunzele, florile mascule au două stamine şi două glande nectarifere, iar cele femele numai o glandă nectariferă.
Salcia plângătoare este o specie originară din Iran şi nord-estul Chinei, la noi fiind introdusă ca arbore ornamental. Este puţin exigentă faţă de umiditate, fiind mai iubitoare de căldură faţă de salcia albă.
Salciile plangatoare se planteaza numai in locatii foarte umede, departe de casa sau alte structuri construite, deoarece radacinile lor cresc repede, lungi si groase, distrugand orice alta planta, constructie sau teava care trece prin vecinatatea lor. Deoarece cauta mereu sursele de apa, s-au intalnit cazuri numeroase de radacini de salcii care au identificat si distrus retele de canalizare, deci trebuie avut in vedere si acest aspect cand te hotarasti sa plantezi o salcie. Locul ideal este undeva in spatele gradinii, intr-un loc izolat, care ii permite sa se dezvolte si sa se distinga prin forma sa spectaculoasa.

Plantele noi cresc foarte usor, iar pentru a le le obtine, e nevoie doar sa tai crengi sau ramuri de la o salcie batrana si sa le sadesti intr-un pamant fertil. Este esential sa mentii umed pamantul din jurul crengilor nou sadite in primele luni de primavara, momentul ideal pentru sadire. Salcia are nevoie de apa multa pe tot parcursul anului.

No Response to "Cultivarea salciei - Salcii plângătoare"

Trimiteți un comentariu