Cultivarea coriandrului

Coriandrul se inmulteste numai prin seminte, iar acestea se planteaza in fiecare an in lunile aprilie-mai, in gradina. Daca totusi il vei planta in ghiveci, poti face acest lucru in orice moment al anului pentru ca intr-o locuinta planta are conditiile necesare in ceea ce priveste temperatura. Daca doresti sa ai coriandru proaspat tot timpul anului, poti planta cate un ghiveci in fiecare luna sau chiar la doua luni, intr-un sol care se dreneaza foarte bine (nisipos).

Coariandrul are nevoie de udari regulate in sezonul cald ( de doua ori pe saptamana), insa in restul anului ar fi bine sa moderezi cantitatea de apa si sa eviti sa il uzi seara, cand vremea este mai rece si apa se evapora mai greu. Supraudarea coriandrului va duce la putrezirea radacinilor si la uscarea plantei. Ar fi bine sa uzi pamantul doar atunci cand solul este bine uscat.

Lumina si temperatura Coariandrul este o planta care se dezvolta cel mai bine atunci cand este asezata la lumina. Daca o plantezi in gradina, aseaza-o intr-un loc in care soarele sta foarte mult timp, iar daca o plantezi in ghiveci, asigura-te ca o poti aseza la geam. Cat despre temperatura, coriandrul este o planta care se bucura de caldura, asa ca vara este un moment in care acesta se dezvolta foarte bine. In sezonul rece, incearca sa asiguri coriandrului o temperatura de cel putin 18 grade Celsius.

No Response to "Cultivarea coriandrului"

Trimiteți un comentariu