Cultivarea margaretelor

Margaretele care cresc pe camp se pot cultiva si in ghivece mari sau direct in gradina, intr-un loc insorit, in pamant fertilizat si usor drenabil. Pentru ca planta sa aiba o forma compacta si multi boboci, tulpinile trebuie retezate din cand in cand pentru a se stimula ramificarea tufei.

Alege un loc insorit, un sol fertilizat si usor drenabil (nisipos de preferat) si planteaza margaretele in spatiul respectiv. Doar in astfel de conditii margaretele se vor dezvolta la capacitate maxima si vor avea un aspect deosebit.

Chiar daca ulterior mai poti adauga fertilizator pentru a stimula cresterea si dezvoltarea margaretelor, poti adauga in sol un compost format din frunze uscate si ingrasamant natural care sa hraneasca radacinile.

Margaretele se pot inmulti atat prin seminte, cat si prin divizarea tufelor, primavara si toamna. De asemenea, margaretele se pot inmulti si prin butasi, din portiuni de la varful tulpinii care se planteaza intr-un amestec de pamant, nisip si turba in parti egale, iar ghiveciul se mentine intr-un spatiu umbrit pana la aparitia radacinilor.

De asemenea, in ceea ce priveste inmultirea prin seminte, acestea se seamana primavara, iar daca plantele ies prea dese, in pamant vor ramane doar cele mai viguroase.

No Response to "Cultivarea margaretelor"

Trimiteți un comentariu