Plantarea cireşului

Ciresii ar trebui plantati in zone insorite, in soluri fertile de gradina. Desi pot fi plantati si toamna, specialistii recomanda perioada primaverii pentru un rezultat sigur. Iata pasii de baza in plantarea unui cires :

1. Sapa o groapa proportionala cu radacinile pomului, astfel incat aceasta sa cuprinda intregul sistem de radacini fara a le inghesui sau rupe.

2. Extrage puiul din ghiveciul in care este plantat si incearca sa il pozitionezi in groapa sapata astfel incat sa respecti inaltimea la care a fost plantat anterior.

3. Distribuie radacinie cu atentie in groapa, fara a le rupe sau a le indoi. Este foarte important ca in acest timp sa pastrezi pomul in pozitie verticala.

4. Dupa ce ai stabilit pozitia corecta, fixeaza radacinile cu ajutorul unui strat subtire de pamant, preferabil un amestec cu ingrasamant din frunze sau gunoi de grajd . Taseaza pamantul usor pentru a nu rupe radacinile.

5. Adauga apa astfel incat pamantul sa devina foarte moale si sa se lipeasca de radacinile pomului.

6. Pentru a acoperi groapa in intregime este indicat sa adaugi pamantul in straturi, inmuiate ulterior cu apa. Astfel elimini pungile de aer formate si eviti tasarea solului si descoperirea radacinilor dupa prima udare sau ploaie.

No Response to "Plantarea cireşului"

Trimiteți un comentariu