Alegerea şi plantarea gardului viu

Inainte de a alege o anumita specie de gard viu este important sa te gandesti ce rol vrei sa aiba acesta.

Daca vrei un gard viu care sa iti asigure intimitatea fata de vecini va trebui sa alegi specii care au o crestere inalta.

Gardurile vii joase reprezinta un mod excelent de a incadra zone separate de gradina. Daca iti doresti un gard viu pentru gradina va trebui sa optezi pentru specii care sa defineasca zona de margine, dar care sa permita vizualizarea in interior.
este bine sa ai in vedere si tipul solului in care urmeaza sa plantezi gardul viu. In zone cu un sol mai sarac va fi nevoie de specii mai rezistente, cum ar fi Pyracantha.

Un alt factor de care este bine sa tii cont se refera la tunderea gardului viu. Trebuie sa te gandesti daca vrei un gard viu care sa fie atent tuns, pentru a avea un aspect formal sau un gard extins, mai putin formal.

Odata ce te-ai decis asupra specie dorite pentru plantare, va trebui sa sti exact de cate plante vei avea nevoie. Ca sa aproximezi acest lucru va trebui sa masori lungimea viitorului gard viu sis a inmultesti cifra obtinuta cu numarul de plante pentru fiecare metru liniar (2-6 plante / ml).

Urmatorul pas este saparea unui sant pentru plantarea arbustilor, dupa care va trebui sa maruntesti pamantul de pe fundul santului pentru o buna aranjare si pornire in vegetatie a radacinilor.

Imparte plantele uniform pe toata lungimea santului pentru o buna uniformitate si incepe plantarea dintr-un capat in altul. Aseaza cu grija pamantul peste radacini si apasa-l, pentru o buna compactare. Uda gardul viu imediat dupa plantare.

No Response to "Alegerea şi plantarea gardului viu"

Trimiteți un comentariu