Creşterea Ferigilor - specii de Ferigi

Ferigile sunt specii decorative prin port si frunze, ele isi au originea in zonele tropicale ale Americii de Sud si Indiei. Ferigile cresc spontan si in padurile din tara noastra, acestea pot fi cultivate cu succes in gradini, dar nu in apartamente.
Pamantul se recomanda sa fie format dintr-un amestec de turba si nisip. Udarea se face cu apa la temperatura camerei, regulat, cu cantitati mari de apa astfel incat substratul sa se mentina mereu reavan. Vara, se poate stropi planta cu apa pe frunze. In perioada de repaus, udarea se reduce, planta se amplaseaza in spatii cu lumina suficienta si bine aerisite.

Genul: Adiantum spp. (specii originare din Brazilia) - Adiantum cuneatum -15-30 cm inaltime, frunze mici, verzi, este cea mai delicata feriga de apartament.
Genul: Asplenium spp. (specii originare din Australia si India) – plantele se folosesc pentru a diminua durerile de splina - Asplenium nidus – frunze mari pana la 1m inaltime, verzi, ascutite.
Genul: Polypodium spp. (specii originare din America de Sud) - Polypodium aureum – frunze mari de 80-90 cm, acestea au un rizom care suporta aerul uscat
Genul: Nephrolepis spp. (specii originare din America tropicala) - Nephrolepis exaltata – este cea mai intalnita feriga, ea are frunze lungi de 60-70 cm, verzi, cu aspect vertical, aceasta pozitie da un aspect placut tufei. - Nephrolepis cardifolia – are frunze de 60 cm.
Genul: Pteris spp. (specii originare din Europa) - Pteris cretica – este cea mai rezistenta feriga in apartament.

No Response to "Creşterea Ferigilor - specii de Ferigi"

Trimiteți un comentariu