Alege bulbi de zambila mari si solizi. Evita bulbii moi si pe cei care prezinta pete sau au miros urat . Ca zambilele tale sa fie de efect, ai nevoie de cel putin 12 bulbi.
Planteaza bulbii de zambila intr-un loc expus la soare . Solul trebuie sa fie usor nisipos si sa aiba un drenaj bun. Bulbii se planteaza la 15-20 cm adancime si la 10-15 cm distanta unul de altul. Atentie ca pamantul sa nu fie prea umed pentru ca bulbii vor putrezi.
Daca locuiesti in zone cu ierni calduroase nu esti nevoit sa intervii in niciun fel in perioada de inactivitate a plantelor. Bulbii, de la natura, contin apa si hrana suficienta ca sa treaca peste perioada de iarna. Daca locuiesti intr-o zona cu ierni friguroase, incearca sa protejezi plantele acoperindu-le cu paie.
Primavara devreme zambilele vor incepe sa infloreasca. Poti sa le hranesti cu o substanta fertilizanta ca sa le ajuti sa se dezvolte si sa infloreasca. Vei observa ca odata cu trecerea anilor, zambilele se vor subtia.
Rupe varfurile florilor dupa ce acestea au inflorit. Zambila produce bulbi laterali care pot fi inlaturati in perioada de repaus a plantei si replantati separat.
In ceea ce priveste mentinerea zambilelor, tot ce trebuie sa faci este sa indepartezi florile moarte, pentru a incuraja o noua inflorire .
Poti sa tai zambilele, imediat deasupra solului, pentru a le aseza in vaze. Nu taia zambilele dupa ce sezonul de inflorire va trece, frunzele ramase vor furniza nutrientii necesari bulbilor. Ele se vor usca pana la sfarsitul verii, moment in care vor putea fi indepartate.
Lasa bulbii de la zambilele taiate sa se usuce, scoate-i din pamant si depoziteaza-i in locuri intunecose, uscate si racoroase. Daca o planta are mai multi bulbi, este indicat sa-i separi, pentru a se putea dezvolta mai bine.
Culturi de Zambile - Moduri de plantare
joi, iulie 12, 2012
Slimnic
Posted in
plantare zambile,
zambile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No Response to "Culturi de Zambile - Moduri de plantare"
Trimiteți un comentariu