Soiurile cultivate în România, fac parte din specia de fasole comuna (phaseolus vulgaris). Soiurile de fasole cultivate au o perioada scurta de vegetatie (75 - 100 zile) si sunt cu seminte albe. Dupa modul de crestere a plantei, soiurile se prezinta sub doua forme:
- cu tulpina scunda (30 - 40 cm) si dreapta cunoscute si sub numele de soiuri de "fasole oloaga";
- cu tulpina mai înalta (50 - 70 cm), semivolubila.
Importanta fasolei consta în marea valoare alimentara a boabelor ei. Ele constituie un aliment bogat în proteine (25 - 28%) si vitamine foarte nutritive si foarte ieftin. Tulpinile de fasole ramase dupa treierat (vrejii), împreuna cu 16116d315q pastaile, sunt de asemenea bogate în proteine si reprezinta un bun furaj mai ales pentru oi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
No Response to "Soiuri de fasole, cultivate în România"
Trimiteți un comentariu