Originile cafelei - Primele culturi de cafea

Cafeaua e originara din Etiopia, unde a fost descoperita in secolul al 3-lea, crescand salbatic. E considerata a fi cea mai pura cafea din lume, cultivata la altitudini intre 1000-2000 m. O mare parte din recolta ramane neculeasa din cauza drumurior inaccesibile. Cafeaua etiopiana e procesata prin metoda de uscare datorita restrictiilor severe de apa.
Kenia produce unele din cele mai fine sortimente de cafea Arabica, putand fi categorisita ca cea mai buna. Cultivata la altitudini inalte, din aceste boabe de cafea se face o ceasca cu cafea avand o aciditate ascutita, energizanta si note subtile de fructe. Cafeaua din Kenia ocupa in mod constant unul dintre locurile de varf ale cafelelor premiate.
In Yemen, cafeaua Mocha este intotdeauna descrisa ca avand o textura si un gust distincte precum subtilitatatea unui vin de marca. Este intotdeauna bogata si neagra si poate fi descrisa ca fiind precum o ciocolata. In acest caz, termenul "Mocha" nu are nimic in comun cu varietatea de boabe de cafea si aroma, ci mai degraba cu portul unde a fost imbarcata, istoric vorbind.
Cafeaua indoneziana este cea mai consistenta din lume. Este, de asemenea, foarte bogata, coapta, si extrem de aromata. Toate boabele de cafea sunt clasificate dupa zonele de origine si sortate dupa marime si defecte. Intr-o ceasca de cafea,se regaseste o complexitate cu o garnisire siropoasa, plina de consistenta, si usor picanta. Cafeaua indoneziana nu isi pierde niciodata aroma, chiar daca se adauga lapte.
Cafeaua din Mexic se caracterizeaza prin bobul mare, accentuat si cu o crusta bine definita. Cea mai buna cafea mexicana se recunoaste prin delicata aciditate, echilibru, finete, o usoara dulceata si un gust de aluna.

No Response to "Originile cafelei - Primele culturi de cafea"

Trimiteți un comentariu